ATTIC AERIE

For Attic Aerie, SJA transformed a cramped and uninviting apartment into an open and light-filled living space. By removing unneeded walls and reconfiguring the layout, we created an updated environment for our clients—a young, growing family—that could adapt to their changing needs.

Located on the top floor of a landmarked brownstone in Brooklyn’s Park Slope neighborhood, this 875-square-foot apartment came with distinctive and unchangeable features, such as sloped ceilings. Our design preserved the apartment’s historical attributes to create a unique contemporary living space. We eliminated ceilings to expose the brownstone’s original beams, creating additional height, and we refinished the original floors, revealing beautifully knotted pine planks. SJA also enlarged existing skylights and added new ones to create a healthier, light- filled environment.

SJA also provided our clients with the contemporary amenities they needed. A new bathroom and nursery provide more space for the family. Remodeling the kitchen allowed us to make an open area amenable for entertaining—and to add a separate gas stovetop and wall oven. SJA also provided a comprehensive update to the space’s mechanical systems, introducing new electric service and gas lines that enabled the addition of air conditioning and a new washer and dryer. The resulting alterations transformed this outdated space into a bright, open environment that embraces the character of the original building.

Images by Ty Cole Photography